ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

Mailing list
Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Ρωτήστε για περισσότερες πληροφορίες.

Μεταμεσημβρινά Τμήματα


ΜΕΤΑΜΕΣΗΜΒΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Μετά τη λήξη των μαθημάτων της ημέρας λειτουργούν τμήματα –όμιλοι διάφορων κατευθύνσεων. Όσα παιδιά δεν επιλέγουν να αναχωρήσουν, μπορούν να απασχοληθούν μέχρι τις 16.30 από εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας.

Όλοι οι όμιλοι υλοποιούνται μέσα στον γνωστό και ασφαλή για τους μαθητές χώρο των Εκπαιδευτηρίων, υπό την επίβλεψη των δασκάλων και έχουν ως αποτέλεσμα την ποιοτική ενασχόληση των παιδιών και την εξοικονόμηση χρόνου.

 

ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

«ΔΙΑΒΑΖΩ και ΞΕΝΟΙΑΖΩ»

Το τμήμα λειτουργεί υπό την επίβλεψη ενός μόνιμου εκπαιδευτικού του Σχολείου και μιας δασκάλας-βοηθού. Τα παιδιά ολοκληρώνουν τα περισσότερα από τα μαθήματα της επόμενης μέρας.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Λειτουργούν 2 φορές την εβδομάδα αλλά και τα Σαββατοκύριακα για αγώνες, Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ και Τένις. Ακόμη υπάρχει τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής για τα μικρότερα κορίτσια.

Οι προπονήσεις γίνονται στο ανοιχτό γήπεδο 5 x 5 που υπάρχει στην αυλή του Σχολείου, συνθετικού τάπητα προδιαγραφών FIFA, στα κλειστά γυμναστήρια και στα εξωτερικά γήπεδα.

 

ΤΜΗΜΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Απευθύνεται σε μαθητές των οποίων οι γονείς εργάζονται ως αργά και παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους το απόγευμα. Οι μαθητές αυτοί απασχολούνται την αυλή του Σχολείου από εκπαιδευτικούς, υλοποιώντας εκπαιδευτικά projects.

 

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Τμήμα Αγγλικών

Λειτουργεί το τμήμα Speaking and Writing Workshop.  Απευθύνεται σε μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα. Λειτουργεί ανεξάρτητα αλλά και συμπληρωματικά στο πρωινό πρόγραμμα των μαθημάτων του Σχολείου. Όσα παιδιά επιθυμούν δίνουν εξετάσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς για την απόκτηση των πτυχίων πιστοποίησης Cambridge Young Learners .

Τμήμα Γερμανικών

Απευθύνεται στους μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων και δίνεται βαρύτητα στην καλλιέργεια των τεσσάρων δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τη σωστή εκμάθηση  της ξένης γλώσσας: κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου καθώς και κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου. Με το τέλος της Στ΄ τάξης όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις για την πρωτοβάθμια πιστοποίηση της γερμανικής και την απόκτηση του πτυχίου FIT 1.

Τμήμα Γαλλικών

Απευθύνεται στους μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων και δίνεται βαρύτητα στην καλλιέργεια των τεσσάρων δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τη σωστή εκμάθηση  της ξένης γλώσσας: κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου καθώς και κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου. Με το τέλος της Στ΄ τάξης όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις για την πρωτοβάθμια πιστοποίηση της γερμανικής και την απόκτηση του πτυχίου Delf A1 Prim.

 

ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Γίνονται ατομικά μαθήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων και ομαδικό μάθημα θεωρίας μουσικής.

Στο ατομικό μάθημα οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να διδαχθούν από πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης καθηγητές μουσικής ένα από τα εξής όργανα: πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, κιθάρα, φλογέρα, κλαρινέτο, φλάουτο, ακορντεόν και ούτι.  Ακολουθείται το τυπικό πρόγραμμα σπουδών των ωδείων.

Εκτός τούτου λειτουργεί και το μουσικοκαλλιτεχνικό εργαστήρι για τους μικρότερους μαθητές, στο οποίο γίνεται προθεωρία μουσικής - μουσική προπαιδεία, μουσικοκινητική αγωγή και κατασκευή μουσικών οργάνων με απλά υλικά.

Αρχική \ Βαθμίδες \ Δημοτικό Σχολείο \ Μεταμεσημβρινά Τμήματα