ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΥΚΕΙΟ

Mailing list
Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Εγκαταστάσεις


Η είσοδος στον άνετο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου προϊδεάζει για τις σύγχρονες και μελετημένες εγκαταστάσεις του. 

2 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΑ

Δύο κτίρια, το ένα δίπλα στο άλλο, με άνετες αίθουσες διδασκαλίας, που απλώνονται σε δύο ορόφους είναι ο χώρος που περνούν καθημερινά οι μαθητές μας ένα διδακτικό επτάωρο. Μέσα στα κτίρια, εκτός από τις κυρίως αίθουσες, υπάρχουν και οι αίθουσες ειδικοτήτων, όπου γίνονται τα ανάλογα μαθήματα, καθώς στο σχολείο μας εφαρμόζεται το σύγχρονο μοντέλο της διδακτικής – κάθε μάθημα στην αίθουσά του.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Έτσι, σε κάθε κτίριο υπάρχουν αίθουσες ξένων γλωσσών, οι οποίες είναι διαμορφωμένες κατάλληλα και εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες, ώστε να υπάρχει πλήρης εκμετάλλευση του υπάρχοντος ξενόγλωσσου λογισμικού. εκμάθησης της γλώσσας. Αλλά και σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας υπάρχουν μόνιμοι σταθεροί προβολείς οροφής, συνδεδεμένοι με Η/Υ, που κάνουν το μάθημα πιο ενδιαφέρον και τις γνώσεις εύληπτες.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Ειδικά, το μάθημα των Φυσικών Επιστημών στις μεγαλύτερες τάξεις γίνεται στο ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο.  Υπάρχει πλήρης σειρά οργάνων φυσικής, η οποία καλύπτει όλη τη σειρά μαθημάτων που προβλέπονται στο δημοτικό σχολείο. Τα υπάρχοντα όργανα δίνουν στους μαθητές την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν οι ίδιοι στην εκτέλεση απλών πειραμάτων, τους βοηθούν να παρατηρήσουν φαινόμενα αλλά και να παρακολουθήσουν πιο σύνθετες πειραματικές προσεγγίσεις από τους δασκάλους τους.

2 ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Το μάθημα των νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής γίνεται σε δύο αίθουσες, όπου σε κάθε μαθητή αντιστοιχεί ένας υπολογιστής. Τα δύο εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα και έχουν διαφορετική διάταξη μεταξύ τους. Στο ένα γίνεται η διδασκαλία της πληροφορικής ως γνωστικού μαθήματος. Στους υπολογιστές του άλλου εργαστηρίου είναι φορτωμένο πλήθος εκπαιδευτικού λογισμικού, με τη βοήθεια του οποίου εκτελούνται εφαρμογές και επέρχεται πλήρης κατανόηση των μαθημάτων γενικής παιδείας, με τη συνεργασία του δασκάλου της κάθε τάξης και του δασκάλου πληροφορικής.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η αίθουσα μουσικής είναι μια από τις αγαπημένες των μαθητών μας. Όμορφα στολισμένη, διαθέτει πιάνο και πλήρες ηχητικό σύστημα για σωστή ακρόαση των μουσικών κομματιών που προβλέπονται στο μάθημα. Εκτός τούτων, υπάρχει μεγάλη ποικιλία μικρών μουσικών οργάνων, που επιτρέπουν στους μαθητές να αγαπήσουν τη μουσική αλλά και να κατανοήσουν τις έννοιές της.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ανάλογη με την αίθουσα της μουσικής είναι και η αίθουσα των εικαστικών. Η διακόσμηση που γίνεται με έργα των μαθητών προσφέρει ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον. Τα ευρύχωρα και μεγάλα τραπέζια δίνουν τη δυνατότητα εκτέλεσης ατομικών και ομαδικών εργασιών με υλικά τα οποία είτε προσφέρονται από το σχολείο είτε τα φέρνουν τα παιδιά.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Αίθουσα προβολών με μεγάλη οθόνη μπορεί να υποδεχθεί τους μαθητές σε κάθε περίπτωση που κρίνουν οι εκπαιδευτικοί. Η εικόνα και ο ήχος προσφέρουν μια πραγματική αίσθηση κινηματογράφου στους μαθητές, αλλά με ταινίες εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, απολύτως κατάλληλων για την ηλικία τους. Η αίθουσα προορίζεται μόνο για τον σκοπό αυτό κι έτσι είναι πάντα συσκοτισμένη, ώστε να προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες προβολής.

2 ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Η γυμναστική (φυσική αγωγή) γίνεται στους μεγάλους υπαίθριους χώρους, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. Σε διαφορετική περίπτωση οι μαθητές απασχολούνται στα δύο πλήρως εξοπλισμένα κλειστά γυμναστήρια. Στρωμένα με ελαστικό τάπητα επιτρέπουν την ασφαλή γύμναση των παιδιών. Μπάλες όλων των αθλημάτων, στρώματα και εφαλτήρια είναι κάποια από τα πολλά όργανα που βρίσκονται στη διάθεση των παιδιών και των γυμναστών τους.

ΕΥΡΥΧΩΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΤΗ ΑΥΛΗ ΜΕ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟ 5x5

Η αυλή υποδέχεται τους μαθητές στα διαλείμματα, αλλά και τις ώρες που η γυμναστική γίνεται υπαίθρια. Είναι προφυλαγμένη, καθώς περιβάλλεται από κτίρια, και σε μία άκρη της υπάρχουν τα παιχνίδια της παιδικής χαρά, που προορίζονται για τους μικρότερους μαθητές.  Η αυλή επεκτείνεται προς τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, ενώ υπάρχουν και τμήματα που έχουν διαμορφωθεί σε μικρά γήπεδα, όπου μπορούν να παίξουν σε ομάδες οι μεγαλύτεροι μαθητές. Στο κέντρο της αυλής μπροστά από τα διδακτήρια απλώνεται το καταπράσινο περιφραγμένο γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΟ - ΙΑΤΡΕΙΟ

Για κάθε μικροατύχημα ή αδιαθεσία ή πρόβλημα υγείας που θα παρουσιασθεί, η πρόσβαση στο νοσηλευτήριο – ιατρείο δίνει τη λύση. Νοσηλεύτρια βρίσκεται πάντα σε εφημερία στον χώρο αυτό και είναι έτοιμη να παράσχει κάθε βοήθεια. Ο χώρος είναι εξοπλισμένος με κρεβάτι βραχείας νοσηλείας και εφοδιασμένος με όργανα και υλικά που απαιτούνται για τη σωστή αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων.

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Δίπλα στα κτίρια του Δημοτικού Σχολείου είναι κτισμένος ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου, απέναντι από τον οποίο βρίσκεται το μνήμα του ιδρυτή του Σχολείου μας, του π. Λεωνίδα. Στον ναό αυτόν οι μαθητές όλου του Σχολείου (από τον Παιδικό Σταθμό μέχρι το Λύκειο) εκκλησιάζονται σε τακτά διαστήματα καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ

Για όλους τους μαθητές του σχολείου μας, επίσης, προορίζεται η μεγάλη αίθουσα τελετών, χωρητικότητας 400 ατόμων. Κατασκευασμένη με άνετα παρασκήνια, απαραίτητα για ένα σχολείο, με ευρύχωρη σκηνή δύο διαζωμάτων και με επιμελημένη ηχητική κάλυψη σε όλη την έκτασή της, προσφέρει στέγη στις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Σχολείο. Εδώ γίνεται η διδασκαλία των θεατρικών παραστάσεων που ανεβαίνουν, οι πρόβες της ορχήστρας και της χορωδίας και παρουσιάζονται οι γιορταστικές εκδηλώσεις στους γονείς των μαθητών μας. Η αίθουσα χρησιμοποιείται ακόμη και για πολιτιστικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και μορφωτικές εκδηλώσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια του χρόνου και απευθύνονται σε όλους.

Δείτε παρακάτω σειρά φωτογραφιών από τις σύγχρονες εσωτερικές εγκαταστάσεις μας και τους άπλετους εξωτερικούς χώρους μέσα στο πράσινο της φύσης.


Η κεντρική αυλή
Η αυλή μας από ψηλά
Το γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5
Γυμναστική στην αυλή
Αθλοπαιδιές
Στο γυμναστήριο
Και δεύτερο κλειστό γυμναστήριο
Αίθουσες ξένων γλωσσών
Πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες...
Αίθουσες διδασκαλίας
Αίθουσα Φυσικών Επιστημών
Στην αίθουσα Φυσικής
Αίθουσα εκμάθησης προγραμμάτων πληροφορικής
Υποστήριξη μαθημάτων με Η/Υ
Η αίθουσα της Μουσικής
Αίθουσα Εικαστικών
Αίθουσα Εικαστικών
Αίθουσα τελετών
Σκηνή θεατρικών παραστάσεων
Στην αίθουσα τελετών
Αίθουσα Προβολών
Στο Νοσηλευτήριο
Μέσα στον Ναό
Ο Ι.Ν. του Αγίου ΒασιλείουΑρχική \ Βαθμίδες \ Δημοτικό Σχολείο \ Εγκαταστάσεις